Григор Димитров и Виктория Томова разбраха съперниците си за старта на Уимбълдън


Григор Димитров и Виктория Томова разбраха съперниците си за старта на Уимбълдън
Снимка: Getty Images

1696 0

Григор Димитров ще се изправи срещу американеца Стив Джонсън, който е 92-и в ранглистата на АТП на старта на "Уимбълдън". Двамата са се сблъсквали седем пъти до момента, като българинът води в съперничеството им с 5 на 2 победи.

При успех първата ни ракета ще играе срещу Раян Пенистън или Хенри Лаксонен, а в трети кръг може да срещне Камерън Нори. Григор се намира в половината на Новак Джокович, а там са още Карлос Алкарас, Яник Синер, Стан Вавринка и Анди Мъри.

Виктория Томова попадна в последната четвъртина и реално избегна компанията на големите фаворитки. Тя ще започне участието си срещу участничката с "уайлд кард" от Австралия - Даря Савиле и ще се опита да постигне втората победа в кариерата си в основна схема на "Голям шлем". Ако Томова успее да преодолее първото си препятствие, ще играе срещу 5-ата поставена Мария Сакари или квалификантката от Австралия Зои Хайвс.

През 2018 година софиянката победи Тереза Шмиткова и се класира за втори кръг именно на “свещената трева”, където след това за награда получи сблъсък със Серина Уилямс, от която отпадна.

Припомняме, че тазгодишното издание на "Уимбълдън" няма да дава точки за ранглистата на АТП, което бе обявено преди около месец. Причината е решението на ръководството на турнира да изключи руски и беларуски тенисисти заради войната в Украйна. От тенис асоциацията реагираха и обявиха, че най-големият турнир на трева за сезона става "любителски". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички