Късмет и класа: Ударът, който остави Новак Джокович проснат на мрежата и от грешната страна на корта (ВИДЕО)


Късмет и класа: Ударът, който остави Новак Джокович проснат на мрежата и от грешната страна на корта (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5614 0

Бившият номер 1 в света Новак Джокович е много близо до четвъртфиналната фаза на Уимбълдън. Сърбинът води с 2:0 сета срещу номер 18 в световната ранглиста Хуберт Хуркач, а срещата ще бъде доиграна днес (10.07), като пръв в третия сет сервира полякът.

Ноле си спечели аванса много трудно, като трябваше на два пъти да преминава през тайбрек. И в двата случая Джокович сломи Хуркач с 8-6 в тайбрека. А и за двата пъти полякът може да съжалява изключително много.

При първия сет той поведе с 6-3 в тайбрека и имаше цели три сетпойнта. Никой от тях не бе реализиран, а до края не записа повече точки, като Ноле направи серия от пет поредни и грабна частта.

Във втория сет пък Хуркач водеше с 5-4 и му предстояха два сервиса. Той обаче допусна два минипробива и макар впоследствие да върна единия, отново остана без сет на сметката си. Любопитното е, че и в двете части нямаше нито един пробив.

Комичен момент беляза мача. "Имай предвид мрежата" - написаха от Уимбълдън и споделиха видеото, което можете да видите по-долу в материала. На него Хуркач отигра инстинктивно и се получи красиво спасяване, а топката доби сериозно въртеливо движение. Тя тупна в полето на Ноле, но след това избяга обратно, което прати Джокович на мрежата/земята. Джокович върви устремено към финал на Уимбълдън - като Алкарас си мечтае точно за такъв сблъсък между тях.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички