Григор Димитров отстъпи с една позиция в световната ранглиста


Григор Димитров отстъпи с една позиция в световната ранглиста
Снимка: БГНЕС/ЕПА

2038 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров падна с една позиция в световната ранглистата на АТР след края на US Open 2023. Димитров, който беше елиминиран в третия кръг на последния за годината турнир от Големия шлем, има актив от 1735 точки и заема 20-ото място в подреждането.

Родната звезда беше изпреварен от достигналия до полуфиналите на "Флашинг Медоус" Бен Шелтън (САЩ), който прогресира с 28 позиции до 19-ата със същия актив.

Димитър Кузманов се върна като втора ракета на страната. Той се изкачи с 12 места до 179-ото в света с 339 точки, като изпревари Адриан Андреев, който вече е 186-и с 324 точки.

Сърбинът Новак Джокович, който спечели четвърта титла на Откритото първенство на САЩ и общо 24-а от Големия шлем, отново е на първото място, като оглави ранглистата за рекордна 390-а седмица. Той има 11795 точки и вече води убедително пред Карлос Алкарас (Испания) с 8535 точки и Даниил Медведев (Русия) със 7280 точки.

Александър Зверев, който елиминира Григор в Ню Йорк, се завръща в топ 10 за първи път от 6 ноември миналата година. Зверев е десети с 3030 точки. А ето какво извади Григор от строя срещу Зверев на US Open. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички