Кузманов след загубата: Съперникът беше голям фаворит, но ни би с малко


Кузманов след загубата: Съперникът беше голям фаворит, но ни би с малко
Снимка: Getty Images

755 0

Най-високопоставеният тенисист на България, който се бори по време на Купа Дейвис - Димитър Кузманов, сподели мнението си след окончателното поражение от Казахстан. 

Родният тим загуби шансове след поражението именно на Кузманов в неделя, който отстъпи с 0:2 сета (4:6, 6:7(4) от Александър Бублик. Опитният играч обобщи, че съперникът е бил много по-класен, но всъщност е изковал на моменти успеха с голяма доза късмет. 

Коментарът на Кузманов

"Много болезнена загуба. Няма да се опитвам да прикривам болката си. Вчера и днес загубих едни много тежки двубои. Имах и здравословни проблеми вчера, които продължиха цяла вечер. Не бях в оптимално състояние днес, но дадох всичко от себе си. За жалост този път не се получи.

И шансът не беше на наша страна. Бублик игра на ръба на риска през повечето време, но някак си топките влизаха. Много класен отбор на Казахстан. Много уважение за тях и феърплея, който показаха. Здравословните проблеми не са основен фактор. До някаква степен пречи на играта ти, когато не си в оптимално състояние, но това са нормални неща в спорта.

Горд съм с всеки от отбора и от себе си. Съперникът бе огромен фаворит, но във всеки мач ни биеха за малко. Представихме се достойно. Съжалявам, че не победихме. Когато се събрахме на лагер с момчетата, им казах като лидер, че не излизаме в тази среща само за статистиката. Не бяхме толкова далеч", обясни Кузманов след поражението.

Следете всичко най-интересно от света на тениса със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички