Кузманов: Докато давах интервю на корта, забравих, че това ми е първа победа на Atp


Кузманов: Докато давах интервю на корта, забравих, че това ми е първа победа на Atp
Снимка: Getty Images/Gulliver

2361 0

Българският тенисист Димитър Кузманов, който е част от тима на страната ни, състезаващ се на Atp Cup в Австралия, призна, че е бил толкова фокусиран върху играта си и плана за победа над молдовеца Александър Козбинов, че е забравил, че е постигнал първия си успех на ниво Атр. Победата на Кузманов помогна на България за втори успех в отборната надпревара, след този над Великобритания на старта.

След като надви Козбинов, Кузманов падна по корем на корта, празнувайки, и целуна българското знаме на фланелката си. Така той показа колко много означава за него не само победата, но и това да играе за родината си. 26-годишният тенисист се справи с молдовеца за час и 48 минути.

"Аз съм най-щастливият човек в момента. Докато давах интервю на корта... Тотално забравих, че това е първата ми победа в мач на Atp. Изобщо не съм мислил за това. Бях наистина, наистина фокусиран върху играта си, върху плана за играта, който имахме. Мисля че работи доста добре", коментира втората ракета на България, цитиран от сайта на Атр. А какви бяха думите му от корта вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички