Как треньорът на Григор Димитров се превърна в скритото оръжие за България на ATP Cup?


Как треньорът на Григор Димитров се превърна в скритото оръжие за България на ATP Cup?
Снимка: Getty Images/Gulliver

6178 0

Мотото на ATP Cup е "За любовта към родината" и тази седмица страните, които се състезават в отборното състезание, добавят почетни членове към своя екип. Затова и от ATP обръщат специално внимание на новия треньор на Григор Димитров - Кристиан Гро, който е неотлъчно до отбора на България.

Той започна да тренира бившия световен номер 3 едва през миналия месец, но това не му пречи в ключова част от нашия състав, въпреки че е немец. "Дойдох тук с Григор и тъй като няма друг треньор тук, помагам малко и на другите момчета. Те са добра група. Хубави и млади момчета. По този начин пада малко и тежестта от раменете на Григор, защото той също трябва да се подготвя за мачовете си. Наслаждавам се", заяви Гро.

"Много е приятно и го оценяваме. Мисля, че като цяло, ние българите, сме много топли. И смятам, че наистина се радва на тази част. Работил съм с толкова много различни треньори през всичките години. Изключително важно е как ще се разбираме, защото прекарваме почти 24 часа заедно. Затова е важно да се уверим, че имамдо добро разбирателство", разказа Григор пред сайта на ATP.

Останалите състезатели от отбора ни също са изключително радостни, че освен с Григор, имат възможността да работят с немския специалист, който им помогна за успехите срещу Великобритания и Молдова. "Много е трудно Григор да се грижи за всичко сам, тъй като има свои мачове тук също. Както в първия мач, така и срещу Молдова той трябваше да си тръгне след първия сет, за да загрее. Крис обаче е винаги тук. Той е страхотен треньор и се държи много добре с отбора. Както можете да видите по време на  целия мач, той наистина е ангажиран и можете да усетите енергията", сподели Димитър Кузманов.

След като България победи Молдова в неделя, някои от отбора се отправиха за тренировки на корта. С тях беше и Гро, който дори потренира момчетата за известно време. Треньорът е сигурен, че в бъдеще ще се разбира много добре с Григор и ще свършат страхотна работа. А какво признание направи Григор Димитров след последната си победа - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички