Григор обяви на какво се дължат успехите им на Atp Cup и докъде могат да стигнат


Григор обяви на какво се дължат успехите им на Atp Cup и докъде могат да стигнат
Снимка: Getty Images/Gulliver

4786 0

Първата ракета на България Григор Димитров посочи причините за доброто представяне на отбора ни дотук на Atp Cup. До момента в груповата фаза на турнира България записа 2 победи - срещу Великобритания и срещу Молдова и има големи шансове да излезе от групата си. Димитров посочи и че със съотборниците му вярват в себе си.

"На какво се дължи доброто ни представяне? Защото има българи в Австралия, може би, не знам. Всичко е прекрасно до момента. Какво да кажа? Много сериозно приемам ролята си на играещ капитан, не е много лесно, понякога ми липсва малко енергия. Опитвам да се фокусирам, доколкото мога. Беше важно и Димитър да спечели първия мач, благодарим и за подкрепата – всичко се получава във момента", коментира Григор след мачовете с Молдова.

Той призна, че и сам се вдъхновява от останалите в екипа - Адриан Андреев, Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Александър Донски. "Да, разбира се, че ме вдъхновяват. Говорим си много, забавляваме се заедно, това прави нещата много по-лесни. Понякога оставяме и тениса настрана, можеш да се насладиш на момента. В същото време работим много здраво. Всеки от тях показва чудесна дисциплина. Разбира се, има какво да се желае, но в момента нещата са добре. Много се радваме, че играем пред тази публика, така че, хора, много ви благодаря за подкрепата", допълни звездата.

Запитан докъде може да стигне българският тим, Димитров отговори: "Всяка мечта започва с вяра. Щом сме тук, значи вярваме в себе си. Когато осъзнах, че класирах страната за отборна надпревара, не знаех с кого ще играем, но знаехме, че трябва да се борим, с когото и да се паднем. Сега всичко опира до вярата и до това да сме здрави и постоянни". Как коментираха Григор и Лазаров успеха над Великобритания вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички