Кузманов и Григор не оставиха шансове на Молдова и записаха втора победа за България


Кузманов и Григор не оставиха шансове на Молдова и записаха втора победа за България
Снимка: Getty Images/Gulliver

3441 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи Раду Албот от Молдова с 6:2, 6:3 и по този начин България постигна втори успех в новия турнир Atp Cup, който се играе в Австралия. Първата ни ракета се наложи над съперника с 6:2, 6:3 за 84 минути игра на централния корт в Сидни. През първата част той показа убедителна игра на сервис.

Втората част започна добре за българина с нов пробив, но той впоследствие направи две двойни грешки. Въпреки че свали нивото на сервиса си, Григор не спря да прави чудесни отигравания и постигна втори брейк, след което успешно сервира за мача.

По-рано Димитър Кузманов беше победил Александър Козбинов с 2:0 сета. Той надделя с 6:1, 7:5 за 1 час и 49 минути игра. През втория сет той дори поведе с 4:0. Съперникът показа класа, но при второто сервиране за победата Кузманов все пак приключи битката в своя полза. Това е първа победа за него на ниво АТР и означаваше, че успех на Димитров ще е направи мача на двойки протоколен.

Това е втори успех за България, след драматичната победа с 2:1 мача срещу Великобритания на старта на надпреварата. Тимът ни има всички шансове да се класира за следващата фаза, като последните битки ще бъдат срещу Белгия с водач Давид Гофен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички