Коварен съперник за Григор Димитров във втория кръг на Australian Open


Коварен съперник за Григор Димитров във втория кръг на Australian Open
Снимка: Getty Images

3078 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира с победа участието си на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open. Гришо се "изпоти" срещу Иржи Лехецка, но успя да го победи в четири сета и да се класира за втория кръг.

На следващия етап от надпреварата Григор ще срещне опитен и неудобен за него опонент. 30-годишният хасковлия ще срещне французина Беноа Пер, който преодоля в пет сета бразилеца Тиаго Монтейро за 3 часа и 40 минути. 

В кариерата си Григор се е изправял три пъти срещу Пер, като има две загуби. Пер е с две години по-възрастен и е с 5 сантиметра по-висок от Гришо, като в момента е под №56 в световната ранглиста. В седмиците преди Откритото първенство на Австралия той се зарази с COVID-19.

Мачът между Григор Димитров и Бенао Пер е предвиден да се изиграе в четвъртък (20 януари), като срещата вероятно отново ще се изиграе в малките часове на денонощието в България и няма да бъде в удобен час за гледане.

Другият представител на България в Австралия - Виктория Томова, отпадна още на старта на турнира (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички