Коко Гоф сломи Сабаленка и триумфира на финала на US Open пред родна публика (ВИДЕО)


Коко Гоф сломи Сабаленка и триумфира на финала на US Open пред родна публика (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1587 0

19-годишната тенисистка Коко Гоф е новата шампионка на US Open. Младата състезателка надви на финала фаворита Арина Сабаленка с 2:1 сета след обрат - 2:6, 6:3, 6:2. Американката зарадва родната си публика в Ню Йорк, като това бе и неин първи спечелен турнир от "Големия шлем".

Финалът стартира с пробив на Сабаленка в първия гейм. Тя дори успя да поведе с 2:0, но Гоф съумя да изравни. Беларуската представителка стигна до нов пробив и това сякаш срина американката, която не противодейства и не спечели нито един гейм до края на частта.

Гоф вдигна оборотите в началото на следващия сет. 19-годишната състезателка даде всичко от себе си и се върна в срещата. В четвъртия гейм тя успя да пробие - това се оказа единственият пробив в сета, но той бе достатъчен за нея, за да изравни резултата.

Третата част започна с подаване на беларускинята. Двете стигнаха до 30 равни, а след това Гоф стигна до точка за пробив, която беше спасена от Сабаленка. Последва нова грешка от ракетата на новата номер 1 и този път американката успя да вземе подаването на шампионката от Australian Open. В сервис гейма си световната номер шест загуби само една точка, а след това записа още един пробив. Едва при 4:0 Сабаленка взе първия си гейм за частта, след което поиска медицински таймаут. Беларускинята успя да наруши концентрацията на Гоф и върна един от пробивите, но американката направи рибрейк. Гоф затвори двубоя на собствен сервис и на 0.

Гоф ще се изкачи до третата позиция в световната ранглиста. Тя се превръща и в третата тийнейджърка, която печели домашен шлем след Трейси Остин и Серина Уилямс. За Сабаленка пък това бе първи финал на US Open.

Още новини за тенис можете да четете на SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички