Карлос Алкарас бил Григор Димитров с хитрост: От старта знаех какво трябва да направя


Карлос Алкарас бил Григор Димитров с хитрост: От старта знаех какво трябва да направя
Снимка: Getty Images

3805 0

За съжаление, най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна от Мастърс 1000 турнира в Мадрид още след втория си дуел. Хасковлията бе сломен от Карлос Алкарас, за когото специалистите смятат, че е "следващото голямо нещо" в тениса.

Димитров бе премазан през първия сет, като спечели само два гейма. Втората част се разви по по-добър и оспорван начин, но в крайна сметка и тя бе загубена от българина с 5:7. Така Алкарас, който спечели трофея в Мадрид през миналата година, продължава великолепната си серия там. На 1/8-финалите ще срещне Александър Зверев.

Алкарас победи Григор Димитров за втори път, колкото са и мачовете им. След сблъсъка обаче испанецът призна за своя хитрост. Както е известно, той и Гришо тренираха заедно няколко дни преди срещата им в испанската столица.

Именно тогава Алкарас е изградил своята стратегия за срещата и е знаел какво трябва да стори на корта, за да победи, ако се изправи срещу Димитров.

"Тренирахме и това ми помогна от тактическа гледна точка да настроя играта си и да знам какво трябва да направя. Разбира се, аз бях фокусиран повече върху себе си и опитвах да удрям топката чисто и с много сила. Още от началото това беше целта ми - да съм агресивен през цялото време" - призна Алкарас.

Самият Карлос е променил и начина си на игра до някаква степен. Средностатистически - в последните малко над 50 турнира, в които испанецът е играл, е печелил 39% "откраднати точки" (точки, в които опонентът е водил разиграването). Срещу Димитров този процент е скочил до 45%. Средният процент на един тенисист по този показател е 32%.

Във въпросния мач Димитров - Алкарас 4 звезди на Реал Мадрид се насладиха на мача и подкрепиха Карлос (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички