Канада разплака действащия шампион Русия и ще играе финал на ATP Cup


Канада разплака действащия шампион Русия и ще играе финал на ATP Cup
Снимка: Getty Images

1378 0

Канада се класира за финала на тазгодишното издание на отборния турнир ATP Cup в Сидни, след като детронира действащия шампион в надпреварата Русия с 2:1 победи.

Денис Шаповалов даде преднина на канадците след труден успех над Роман Сафиулин в три сета – 6:4, 5:7, 6:4. Срещата продължи около два часа и 40 минути, като младият представител на "кленовите" листа реализира по един пробив в първия и третия сет, което се оказа достатъчно за победата над втората ракета на "Сборная".

След това на корта излезе шампионът US Open Данийл Медведев, който не сбърка срещу Феликс Оже-Алиасим и след 6:4, 6:0 прати полуфинала в трети решителен сблъсък на двойки.

В него тандемът Оже-Алиасим и Шаповалов се поздрави с успеха над Медведев и Сафиулин след обрат – 4:6, 7:5, 10:7. Двете двойки спечелиха по един сет, след като реализираха по един пробив във всяка от частите. В дългия гейм канадците взеха три поредни точки от 6:5, с което прекършиха съпротивата на шампионите и ще играят в спора за трофея срещу Испания.

Испанците, водени от Роберто Баутиста Агут, надиграха Полша в другия полуфинал с 2:1 победи. Тимът ще играе за втори път в утрешния финал на турнира след поражението от Сърбия в дебютното издание през 2020!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички