Няма да има мечтан финал с Надал: Григор Димитров загуби 1/2-финала в Мелбърн!


Няма да има мечтан финал с Надал: Григор Димитров загуби 1/2-финала в Мелбърн!
Снимка: Getty Images

3347 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров няма да може да се изправи срещу Рафаел Надал на финала в Мелбърн, след като загуби с 0:2 сета полуфиналния си мач срещу американеца Максим Креси. Двубоят продължи два часа и четири минути и завърши при следния резултат - 5:7, 6:7 (9).

Първата ни ракета стигна до тази среща след драматични трисетови победи над Факундо Багнис и Ботик Ван де Зандсхулп. От своя страна Креси изненадващо елиминира втория в схемата Райли Опелка, след което преодоля и Жауме Мунар. Това бе първи сблъсък между Димитров и Креси!

В първия сет двамата печелеха подаванията си безпроблемно, но при изоставане от 5:6 Гришо даде първа точка за пробив на Креси на свой сервис и той се възползва от нея, излизайки с едни гърди напред.

Във втория сет при 3:4 българинът спаси точка за пробив, а в следващия гейм стигна до първа възможност да пробие началния удар на американеца, но не успя да го стори.

При резултат 5:5 гейм №11 бе маратонски - Григор Димитров получи 4 точки за пробив, но отново не успя да ги реализира. Така се стигна до тайбрек, в който хасковлията пропиля цели 3 сетбола, а Максим Креси успя да спечели четвъртия мачбол, открил се пред него и така да се класира за финала в утрешния ден.

Григор, който е №28 в света, направи 10 аса (срещу 18 за Креси), но първият сервис не му се получаваше (67%), въпреки че спечели 82% от точките, разиграни на него. 

*По-късно днес е другият 1/2-финал в турнира между Рафаел Надал и Емил Руусувуори!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички