Григор с ужасяващо антипостижение - цели две години не е успявал да...


Григор с ужасяващо антипостижение - цели две години не е успявал да...
Снимка: Guliver/GettyImages

7198 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще запише ужасен анти-рекорд в своята кариера. Хасковлията ще регистрира цели две години без да е стигал до финал на ATP турнир, а това официално ще се случи в началото на следващата седмица.

Това стана ясно със сигурност, след като българинът отпадна на осминафиналната фаза на турнира в Ротердам от сериите ATP 500. Така евентуален трофей до 18-и февруари 2020 г. няма как да бъде спечелен. Именно тогава (сряда) ще се навърши вече споменатата "черна" годишнина.

Точно турнирът в Нидерландия бе последният, на който Гришо игра финален двубой. Преди две години там той загуби от тъкмо осигурилия си завръщането на върха в ранглистата Роджър Федерер в два сета. А само няколко месеца преди това 28-годишният тенисист бе играл и дори спечелил финалния мач на заключителния ATP турнир на най-добрите 8 за годината в Лондон.

От 2013-а година (тогава играе първи два финала, а единият се оказва и първата му спечелена титла - в Стокхолм)  насам, изминалата 2019-а бе втората (след 2015 г.), в която Григор Димитров записва "нулева" година без финал. През 2014 г. Гришо печели цели 3 титли - в Акапулко, в Букурещ и на "Куинс клъб", като губи и един финал.

През 2016-а губи три финала (в Сидни, Истанбул и Пекин), а 2017 година е най-успешната в кариерата на нашенеца. Тогава той печели титлите в Бризбейн, София, Синсинати (първи Мастърс 100) и завърши със споменатата победа в Лондон, за да завърши на рекордното за него 3-о място в световната ранглиста.

Загубата за Гришо от Феликс Оже-Алиасим бе трето поражение от четири двубоя за българина. Повече подробности за неприятната загуба, както и цялото развитие на мача - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички