Ясен е първият 1/4-финал при мъжете на Australian Open 2023 - американец срещу руснак


Ясен е първият 1/4-финал при мъжете на Australian Open 2023 - американец срещу руснак
Снимка: Getty Images

1149 0

22-годишният американец Себастиан Корда се класира за 1/4-финалите на Australian Open 2023, след като се наложи драматично над поляка Хуберт Хуркач в 5 сета - 3:6, 6:3, 6:2, 1:6, 7:6 (7). Битката между двамата продължи точно 3 часа и половина!

Корда, който загуби финала на турнира в Аделаида от Новак Джокович преди началото на АO 2023, започна лошо срещата, допускайки ранен пробив. Хуркач не сбърка до края на частта и поведе в резултата. Реакцията на Себастиан не закъсня и той взе следващите два сета, реализирайки общо три пробива в подаването на съперника.

Хуберт все пак намери сили да вкара мача в пета решителна част, след като даде само един гейм на опонента в четвъртия сет. В петия двамата сервираха силно, като единствените две точки за пробив дойдоха пред поляка в 11-ия гейм, но Корда се справи с тях. Така се стигна до тайбрек до десет точки, а в него Хуркач поведе с 3-1, но последва страхотна серия за опонента му, който дръпна със 7-3. 11-ият в света изравни точките, но нова серия от три поредни на сметката на Себастиан сложи точка на спора.

В спор за място на полуфиналите той ще играе с руснака Карен Хачанов, който отвя Йошихито Нишиока в 3 сета, записвайки два "геврека" - 6:0, 6:0, 7:6 (4), за точно 2 часа игра! Хачанов буквално се разправи с Нишиока в откриващите две части, а серията му от поредни геймове достигна 14 след ранен пробив на старта на третия сет. Все пак, японецът събра сили и го върна, а впоследствие се стигна до тайбрек, в който азиатецът водеше с 4-3 точки, но поредица от четири безответни на сметката на Карен го пратиха в последните осем в Мелбърн.

*Още новини за тенис ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички