Даниил Медведев отпадна рано при завръщането на Australian Open - загуби с 0:3 от американец


Даниил Медведев отпадна рано при завръщането на Australian Open - загуби с 0:3 от американец
Снимка: Getty Images

958 0

Осмият в света Даниил Медведев отпадна рано-рано на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open. Руснакът загуби с 0:3 сета от 31-вия в света Себастиан Корда (7:6(7), 6:3, 7:6(4) в отделните части).

Два от сетовете бяха решени след тайбрек. В първата част Корда поведе с 4:1, но след общо цели шест пробива в сета се стигна до тайбрек, който също бе изпълнен с минипробиви, но в крайна сметка американецът излезе победител с 9:7.

Втората част бе съвсем различна. Всеки си взимаше подаванията, като имаше общо две точки за пробив в първите два гейма, като една от тях бе оползотворена - за 2:0 в полза на Корда. До края всеки печелеше подаването си безпроблемно и частта приключи при 6:3.

В последния сет двамата си размениха по един пробив и в крайна сметка пак се стигна до тайбрек. Още на старта в него Корда поведе с 4:0 и при 6:1 вече имаше няколко мачбола. Изпусна три, за да затвори срещата от четвъртия опит - със 7:4.

В следващия кръг - на 1/8-финалите, Себастиан Корда ще се изправи срещу Хуберт Хуркач, който отстрани Денис Шаповалов с 3:2 сета (7:6(3), 6:4, 1:6, 4:6, 6:3 в отделните части).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички