Яник Синер заменя контузения Матео Беретини във финалите на ATP


Яник Синер заменя контузения Матео Беретини във финалите на ATP
Снимка: Getty Images

1283 0

Яник Синер ще замени контузения Матео Беретини във финалите на ATP, след като италианецът се оттегли от заключителния Мастърс на осемте най-добри поради травма в коремната област.

Беретини приключи преждевременно участието си пред собствена публика в Торино, след като в първия кръг се отказа при 6-7 (7), 0-1 в мача си с Александър Зверев. Той ще бъде заменен от 20-годишния талант Синер, който бе близо до класиране за силния турнир, но не успя да достигне директно до надпреварата след късния щурм на норвежеца Каспер Рууд.

Вместо това, Синер попадна като резерва и ще играе тази вечер с поляка Хуберт Хуркач, който на старта отстъпи на действащия шампион Данийл Медведев в три сета.

„Реших в крайна сметка да сложа край на участието си на финалите на ATP тук…Съкрушен съм, никога не съм си мислел, че ще бъда принуден да се оттегля от най-важния тенис турнир в Италия по такъв начин. Благодаря Ви за продължаващата подкрепа и хилядите съобщения, които ми изпратихте“, сподели Беретини в своето изявление.

Синер и Хуркач излизат на корта в Торино тази вечер от 22:00 часа българско време. По-рано през годината, двамата спориха във финала на Мастърса в Маями, където полският тенисист завоюва първа корона от сериите Мастърс 1000 в кариерата си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички