Даниил Медведев пречупи в страхотен мач Александър Зверев в Торино


Даниил Медведев пречупи в страхотен мач Александър Зверев в Торино
Снимка: Getty Images

1721 0

Даниил Медведев спечели в три сета страхотния мач срещу Александър Зверев от „червената група” на финалите на ATP, които се провеждат в Торино. Руснакът стигна до успеха в Италия с 6:3, 6:7(3), 7:6(6). за малко над два часа и половина.

Така Медведев записа втората си победа от първа група, след като в дебютния си мач в Италия победи Хуберт Хуркач и оглави класирането с две точки пред германеца Зверев. Той остава втори с една точка, а първите двама от групите продължават напред.

В късния мач във вторник спор си дават Матео Беретини и Хуберт Хуркач от 22,00 часа българско време.

Сет 1:

Руснакът осъществи пробив още във втория гейм, взимайки подаването на Саша Зверев на 30, за да поведе с 2:0. Последва много оспорван втори сервис гейм на Медведев, в който немецът имаше дори точка за пробив, но все пак не успя да я реализира, а до края Даниил нямаше проблеми да печели подаванията си и затвори сета при 6:3.

Сет 2:

Руският тенисист бе на крачка от това да убие интригата още при първия сервис гейм на Зверев, но изпусна две точки за пробив. При 3:3 му се отвори още една такава възможност, но отново не сполучи. Така се стигна до 6:6 и тайбрек. 

Той започна по странен начин и Зверев поведе с 3:1 точки след като първо допусна пробив, но след това на свой ред осъществи два такива. До края немецът не допусна изненада и успя да спечели втория сет с тайбрек (7:3).

Сет 3:

Третата част на трилъра в северна Италия между двамата тенисисти не видя голяма драма, като и Медведев, и Зверев със сравнителна лекота стигаха до успех при своите сервис геймове. Германецът имаше една възможност да пробие началния удар на съперника си при 5:5, но Медведев се справи и неутрализира опита му.

Така се стигна до тайбрек, в който от самото начало Зверев взе предимство с 3:1. Той обаче допусна две грешки при свой начален удар, докато сервисът на Медведев започна да работи по познатия за руснака начин. Все пак Медведев трябваше да изиграе три точки за затваряне на мача, след които стигна до победата в Торино.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички