Жалко! Швед спря Пьотр Нестеров за основната схема на Sofia Open 2022


Жалко! Швед спря Пьотр Нестеров за основната схема на Sofia Open 2022
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1018 0

Талантливият ни тенисист Пьотр Нестеров не успя да се класира за основната схема на турнира по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open 2022, след като загуби от шведа Драгош Мъдъраш с 4:6, 2:6 в мач от втория кръг на квалификациите в "Арена Армеец". Вчера 19-годишният българин, №884 в световната ранглиста, записа първата си победа на ниво АТП още в дебютното си участие на турнира от такъв ранг, след като надви италианеца Салваторе Карузо със 7:6 (4), 6:4 на старта на квалификациите.

Така надпреварата в София започна с българска победа още в първия ден, а Нестеров се превърна в петия българин, записал успех в турнира. Днес срещу 314-ия в света Мъдъраш Нестеров имаше проблеми със сервиса си, като даде на съперника си цели 16 възможности за пробив и загуби подаването си пет пъти.

Нестеров също успя да стигне до два пробива, но в крайна сметка опонентът му бе солиден и стигна до чист успех след час и 38 минути игра, за да намери място в основната схема.

С това българското участие на София Оупън за понеделник не приключва. По-късно днес, но не преди 18:00 часа третата ни ракета Александър Лазаров ще се изправи срещу чеха Иржи Лехечка в двубой от първия кръг на основната схема.

А ето какъв рекорд постигна най-добрата ни тенисистка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички