Жалко: Надал пропуска любим турнир на клей


Жалко: Надал пропуска любим турнир на клей
Снимка: Getty Images

1047 0

Рафаел Надал все още не е подновил тренировки с ракета, сподели човек от щаба му, добавяйки, че световният номер 4 „логично“ ще пропусне турнира в Барселона следващата седмица, който е печелил рекордните 12 пъти.

„Той все още страда от травмата на ребрата си и както се очакваше, когато стана ясно за контузията му, той се нуждае от 4-6 седмици. Намираме се в момента в третата седмица, така че логично той няма да може да играе отново в Барселона. Той тренира във фитнеса, но нищо, което да му носи болка и, следователно, без ракета“, каза човек, близък до Надал за АФП.

След като Матадорът отстъпи за първи път от началото на годината на Тейлър Фриц във финала на Индиан Уелс, 35-годишният испанец призна, че е получил стрес фрактура на ребро в полуфиналите срещу 18-годишния си сънародник Карлос Алкарас. Той вече пропусна Мастърса в Маями на твърди кортове и този в Монте Карло, който отваря сезона на клей в Европа.

Следващите турнири от сериите Мастърс 1000 са в Мадрид, който започва на 1 май, и след това в Рим седмица по-късно. Ролан Гарос стартира на 22 май. Надал е 13-кратен шампион във френската столица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички