"Немислимото" се случи: Рафаел Надал загуби финала в Индиън Уелс от №8 в света (ВИДЕО)


"Немислимото" се случи: Рафаел Надал загуби финала в Индиън Уелс от №8 в света (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

8585 0

Легендарният испански тенисист Рафаел Надал най-накрая загуби мач през 2022 година, прекъсвайки серията си от 20 поредни победи. 35-годишният Рафа отстъпи на 24-годишния Тейлър Фриц от САЩ на финала на турнира в Индиън Уелс с 0:2 сета!

Мачът продължи 2 часа и 5 минути, а резултатът в отделните части бе 3:6, 6:7 (5).

Фриц, който е под №8 в света, бе определян за аутсайдер във финала, а букмейкърите му бяха "дали" коефициент от 4.50 за победа срещу Матадора...

Срещата започна много лошо за Надал, който допусна два пробива и набързо изоставаше с 0:4 гейма. Постепенно той успя да върне единия от тях за 3:5, но веднага след това отново бе пробит и Фриц затвори първия сет при 6:3 за точно 40 минути игра.

Втората част бе доста по-оспорвана и двамата си размениха само по един пробив, макар и веднъж американецът да пропусна мачбол в десетия гейм. В крайна сметка се стигна до решителен тайбрек.

В него Тейлър Фриц поведе с 2:0 точки, но допусна обрат до 4:5 в полза на Надал. Точно тогава младокът показа самообладание и успя да пробие на два пъти сервиса на именития си противник за 6:5 и чрез открилия се втори мачбол успя да спечели сета, а с това и самия мач, както и турнира!

Eто и репортаж от финала в Индиън Уелс:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички