Изумително! Треньорът на Новак Джокович разкри: Смята да играе на Игрите през 2028-а година


Изумително! Треньорът на Новак Джокович разкри: Смята да играе на Игрите през 2028-а година
Снимка: Getty Images

2987 0

36-годишният Новак Джокович, който се завърна на върха в световната ранглиста след триумфа си в последния за годината турнир от Големия шлем - US Open, далеч няма намерение да спира. За това призна неговият треньор Горан Иванишевич.

Той сензационно обяви, че Ноле възнамерява да участва на... Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година. Тогава Джокович би бил на внушителните 41 години. Иванишевич бе запитан дали Новак смята да приключва с тениса, когато достигне до "мейджър" номер 25 в кариерата си, за да последва сензационният отговор.

"Трябва да го попитате него. Аз не мисля, че ще спре. Новак има планове да играе на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година. 24 часа в денонощието мисли за това какво ще постигне.

Прави нещо невероятно. 24 титли от Шлема, все още чупи рекорди и е гладен, играе невероятен тенис. Хубаво е да го гледам. Той забравя нещата, които трябва, и продължава напред. Заради това е толкова добър. Тези четири седмици и половина в САЩ бяха забавни за него, той бе щастлив, че отново играе тук" - започна Иванишевич.

След това треньорът започна да хвали Новак Джокович и го заля със суперлативи. Той намеси и имената на Роджър Федерер и Рафаел Надал, като вярва, че те са помогнали за успехите на сърбина, като са го мотивирали допълнително.

"Такъв е роден - гений, единствен по рода си. Едно от най-големите постижения в спорта - като цяло. Роден победител е. Той е човекът, който се мотивира. Имаше късмет да се появят хора като Роджър Федерер и Рафаел Надал преди него.

Ако му кажеш, че не може нещо, просто показва обратното. Не мога да кажа, че всички от Балканите сме такива, защото не е така. Той е единствен. Не знам кога и дали ще се роди отново такъв спортист" - завърши Иванишевич. 

Любопитното е, че след финала на US Open самият Медведев намекна на Джокович дали няма да се пенсионира скоро (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички