"Изумително приключение": Григор Димитров - кадри от фитнеса и разказ за специална връзка (ВИДЕО)


"Изумително приключение": Григор Димитров - кадри от фитнеса и разказ за специална връзка (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2862 0

Един от най-важните хора в професионалния живот на Григор Димитров е Себастиен Дюрант. Най-добрият български тенисист и кондиционният му треньор работят заедно вече 12 години, като Дюрант е с ключова роля за физическото състояние на хасковлията.

В социалната мрежа Инстаграм той сподели видео, в което са събрани кадри от тренировъчни процеси на Димитров, а освен това и разкази за съвместната им работа. "Григор и аз - това е дълга връзка. Това е история и изумително човешко приключение, преди всичко" - започва видеото с думи на французина.

"Аз и Себастиен наистина сътворихме нещо много специално" - пък се включва във видеото Димитров. Следват кадри от приготовленията за тренировъчния процес във фитнеса, както и упражнения, които са най-вече за раменните мускули.

"Изготвям план, но трябва да имам готовност да го променя по всяко едно време и да го приспособя. Заради контузии, заради това как се чувства, пък понякога аз чувствам, че мога да натисна повече. А има и моменти, в които просто трябва да натисна бутона "автоматик".

Тогава той сам се предизвиква - "Искам да пробвам това" или "Чувствам, че мога да сторя повече". През повечето време трябва предимно да го насочвам, а не да го натискам" - споделя Дюрант.

Димитров пък обясни, че често прави упражнения, които са много неестествени за тялото, с което обаче го развива и впоследствие му позволява да прави нови неща и се предпазва от контузии.

"За да стигнем до това, което искам, ползвам различни методи. Винаги има предизвикателства. Той обича да се съревновава и така да повишава максимално качеството на всяко упражнение. Използвам това много" - допълни треньорът.

"Мисля, че с него се разбираме много добре и обсъждаме - какво трябва да сторим, върху какво трябва да се фокусираме, какъв е нашият резултат" - завършва Гришо. Наскоро пък Григор Димитров обяви голямата си цел и призна, че няма да спира с тениса скоро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички