Огромно признание: Eurosport класира два мача на Григор Димитров в Топ 10 за 2021 година


Огромно признание: Eurosport класира два мача на Григор Димитров в Топ 10 за 2021 година
Снимка: Getty Images

1842 0

Световноизвестната спортна телевизия Eurosport обяви своя избор за Топ 10 на най-интересните мачове в тениса през календарата 2021 година. Под №9 и №8 са класирани две срещи на нашия Григор Димитров - срещу Каспер Рууд и срещу Александър Зверев!

Ето как Eurosport описва двата мача на Гришо:

(3.10. Сан Диего, 1/2-финал) Григор Димитров - Каспер Рууд 1:2 (6-4, 4-6, 6-4)

"Време за шоу в Сан Диего. Турнирът в Калифорния не е сред най-престижните в календара, но той имаше привилегията да посрещне един от най-фантастичните мачове през годината. Полуфиналът между Каспер Рууд и Григор Димитров предложи космически тенис в българо-норвежки сос. Първият сет бе цяло чудо. Въпреки ранен пробив скандинавецът го спечели с 6:4 и може би никога не е играл по-добър тенис, отколкото тогава. Целият мач си струва да се види отново, още повече, че и Димитров игра отлично в онази калифорнийска вечер".

(4.11. Париж, 1/8-финал) Григор Димитров - Александър Зверев 1:2 (7-6, 6-7, 6-3)

"Напрежение, наелектризирана атмосфера и страхотно качество на тениса! Коктейлът, който сервираха Александър Зверев и Григор Димитров в Берси, беше взривоопасен. Публиката беше ентусиазирана от българина, който пък бе вдъхновен от полуфинала си в Индиан Уелс, и избра бързо своя лагер. Към това се прибавя и малък провокативен жест на олимпийския шампион от Германия при спечелването на първия сет, което съвсем промени атмосферата. Зверев пропусна два мачбола във втория сет, а след това спаси 6 точки за пробив в началото на третия сет и спечели последните 4 гейма".

*Под №1 в класацията е избран сблъсъкът между Рафаел Надал и Стефанос Циципас на финала в Барселона, който завърши с успех за Матадора - 6-4, 6-7, 7-5!

По-рано днес стана ясно, че Григор Димитров вече е потвърдил участието си на турнир, който ще се проведе броени дни след края на Australian Open!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички