Капитанът на България преди Купа Дейвис: Свикнали сме с отсъствието на Григор Димитров


Капитанът на България преди Купа Дейвис: Свикнали сме с отсъствието на Григор Димитров
Снимка: Getty Images

2304 0

Капитанът на националния отбор по тенис за мъже Валентин Димов говори преди старта на Купа Дейвис и мачовете за отбора ни. Състезателите ни са в група I  и този уикенд ще играят срещу Казахстан на кортовете на Българския национален тенис център.

"Свикнали са с липсата на Григор Димитров"

Както винаги, една от темите бе за отсъствието на Григор Димитров в националния ни той. "Провели сме разговори с екипа на Григор Димитров, изявили сме желание да е част от отбора. Участието му в състава е помощ и ставаме по-силни. Доказало се е във времето, че е страхотен играч. Отговорът е, че не е съвместимо с неговата програма. Не се вписва по най-добрия начин. В последните години Григор Димитров не е играл за отбора и сме свикнали с това нещо. Неговото име е допълнителна мотивация, но пък и за тях е мотивация да постигнат успех без участието му в отбора".

В отбора на България са включени Димитър Кузманов (№179 в световната ранглиста), Александър Лазаров (№477), Пьотр Нестеров (№707), Александър Донски (№802) и Янаки Милев (№569). Първите четирима класираха отбора ни в Световна група I, печелейки категорично като гост на Нова Зеландия с 3-1 победи.

Сериозен съперник излиза срещу България

"У дома и стените помагат. Разчитаме на подкрепа от любителите на тениса. Мое желание е да видя голяма част от нашите състезатели и треньори да гледат най-добрите ни тенисисти. Това е един пример за тях и мотивация", допълни той.

"Познаваме добре играчите на Казахстан. Един от играчите е много изявен. Те са на високо ниво. Някои от нашите момчета са играли мачове срещу тях. Ние сме позитивни за протичането на срещата. Винаги постигането на успехи носи самочувствие. Това дава увереност, но пък е допълнителна отговорност, с която трябва да се справим. Разбира се, радвам се, че момчетата са професионалисти и никой не се е задоволил за това, че сме се класирали в горната група, а искаме да надграждаме“, добави капитанът на националите, като визираше Александър Бублик, който е под номер 29 в световната ранглиста. А по-рано днес стана ясно, че Григор ще вземе участие в шоу турнир през този уикенд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички