Контузия на Григор Димитров сложи край на участието му на Индиън Уелс преждевременно (ВИДЕО)


Контузия на Григор Димитров сложи край на участието му на Индиън Уелс преждевременно (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

9488 0

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров бе принуден да се оттегли след час и 56 минути игра поради контузия в третия сет срещу Джейсън Къблър - в мач от втория кръг на турнира от сериите Мастърс в Индиън Уелс.

Резултатът преди отказването на българина бе 1:1 (6:2, 6:7(5), 0:3). Във втория сет се видя сериозен спад в играта на първата ни ракета, а през първия той доминираше и изглеждаше сякаш ще спечели сблъсъка с лекота.

Именно Григор Димитров изглеждаше като по-опасния тенисист през по-голямата част от мача. Играта му на сервис не оставяше никакви шансове на Къблър, който също изглеждаше доста изтощен от продължителните разигравания между двамата.

Къблър придоби голяма доза увереност, след като затвори тайбрека във втория сет и започна третия на високи обороти, повеждайки с 3:0 преди българина да се откаже и мачът да приключи.

Следващият опонент на австралиеца ще бъде победителя от американския сблъсък между Франсис Тиафо и Маркос Гирон.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Григор започна чудесно двубоя и спечели гейма на 0. Силните сервиси на българина се оказаха проблем за Къблър.

2:0 (ПРОБИВ) - Къблър успя да поведе с 30:0, но Григор се върна успешно и успя да пробие. Атаките на българина изтощиха австралийския му съперник, който изглеждаше изтощен.

3:0 - Сервисите на Гришо продължиха да създават проблеми за Къблър. При 15:0 за Димитров станахме свидетели на най-доброто разиграване към момента, което бе спечелено от Къблър. Григор обаче запази спокойствие и успешно затвори гейма с 40:15.

3:1 - Къблър най-накрая показа на какво е способен и спечели разиграването си на 0.

4:1 - Австралиецът направи няколко добри ретура, с които показа, че няма да се даде лесно. Той стигна до 2 брейк поинта при 40:15, но Григор успя да изравни. Последваха два много силни сервиса, с които Гришо не остави шанс на Кублер и затвори подаването си.

4:2 - Ас на Къблър даде старт на гейма. Григор успя да върне едно от подаванията, но австралиецът успешно затвори с 40:15.

5:2 - Както бе в петия гейм - Къблър отново успя да стигне до 2 брейк поинта, но след зрелищно отиграване на мрежатам, което вдигна публиката на крака, Григор се върна в мача. Последваха няколко отлични сервиса от българина, които предизвикаха лоши отигравания от неговия опонент и така геймът бе затворен в полза на Гришо.

6:2 (ПРОБИВ) - Къблър успя да стигне до цели 3 геймбола, но отлична игра на Григор с по правите го върна в срешата. Българина направи няколко зрелищни отигравания, които за пореден път му спечелиха овациите на зрителите.

ВТОРИ СЕТ

1:0 - Григор продължи да залага на силните си сервиси и не сбърка. Къблър просто нямаше отговор как да ги предотврати.

1:1 - След близо 10-минутно разиграване, изпълнено с какво ли не Кублер успя да вземе първия си гейм в сета, разчитайки най-вече на форхенда си и играта до мрежата.

2:1 - Григор Димитров спечели подаването си на 0.

2:2 - След няколко добри разигравания и неточности на Григор - Кублер също спечели подаването си на 0.

3:2 - Можехме да станем свидетели на трети пореден гейм, който е печелен с 40:0, но бекхенд на Григор срещна мрежата и опропасти това.

3:3 - Започна да се вижда прогрес в играта на Кублер и неговите сервиси също се превърнаха в пречка за Григор. Австралиецът затвори подаването си на 0.

4:3 - Отлична игра на българина по правите му донесе успеха в този гейм. Бекхендър и играта му на мрежата продължиха да създават проблеми на Къблър.

4:4 - Няколко неточности в играта на Григор, както и грешка при затварянето на гейма с 40:15 му костваха евентуалния пробив.

5:4 - Безупречен Григор затвори подаването си на 0 и ще търси пробив, с който да затвори и мача.

5:5 - В този гейм Кублер запази спокойствие и въпреки че не тръгна добре, съумя да затвори подаването си, благодарение на по-добрата си концентрация.

6:5 - Силните сервиси на Григор продължиха да създават главоболия на неговия опонент. Няколко грешки при ретурите на Къблър бяха причината Гришо да затвори подаването си на 0.

6:6 - Кублер показа, че може да се справя под напрежение. Григор допусна няколко грешки и загуби гейма на 0.

6:7 (TAЙБРЕК) - Кублер успя да поведе с 3:0 и да създаде напрежение у Григор. Последваха обаче няколко чудесни отигравания от българина и се стигна до 4:3 в негова полза. Кублер обаче не се даде и съумя да затвори сета със 7:5 в тайбрека.

ТРЕТИ СЕТ

0:1 - Кублер стартира чудесно третия сет със силни сервиси и диагонални атаки. Умората пък започна да се вижда и по лицата на двамата тенисисти.

0:2 (ПРОБИВ) - Кублер бе на гребена на вълната след спечеления сет и затвърди добрата си игра с пробив. Играта му по правите изглеждаше все по-добра с течение на времето.

0:3 - Кублер продължи с убедителната си игра и не остави шансове на Григор, който след края на гейма се отказа поради получена травма.

Къде да гледаме двубоя Григор Димитров - Джейсън Къблър?

Къблър успя да се справи с италианеца Лоренцо Сонего в откриващия мач, побеждавайки го с 2:0 (6:4, 7:6(4). 29-годишният австралиец показа много енергия и желание за победа, като допусна по-малко грешки от своя опонент, което се оказа рашаващо за неговия успех. Той е под номер 75 в света, a в последните месеци кара пика на кариерата си и бележи най-добрите си постижения и резултати.

Мачът на Григор е насрочен за втори на Корт 4, където играта започва в 21:00 часа българско време с двубоя от женската схема между Аляксандра Саснович и Йелена Остапенко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички