Григор Димитров е основал благотворителна фондация в България


Григор Димитров е основал благотворителна фондация в България
Снимка: Guliver/GettyImages

4870 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е основал благотворителна фондация в България, която ще помага на деца в неравностойно положение. Това разкри Димитров в интервю за Hello Monaco.

"Винаги съм искал да се занимавам с благотворителност. Когато се контузих за първи път миналата година, се прибрах в България и бях с майка ми, и исках да посетя няколко места, за да видя как живеят децата. Особено в домовете за сираци, исках да видя как живеят те в някои региони. Гледката не бе приятна, беше тежко, беше трудно да видя как тези деца на практика нямат шанс в живота.

Току-що основах своя собствена благотворителна организация - Фондация Григор Димитров, така че съм много щастлив. Базирана е в България. В миналото сме помагали на редица фондации там. Надявам се в бъдеще да можем да помогнем още повече, когато нещата се оправят", споделя в интервюто Димитров.

А дали ситуацията със сираците в България е била ключова за взимането на решението му: "Не е от решаващо значение, но имам история. Бях дете и майка ми винаги ме вземаше от училище. Бях много, много малък. Винаги спирахме на светофара и всеки път зад нас имаше от тези деца и те винаги протягаха ръце през мрежата на оградата. Майка ми се опита да обясни: "Сине, те са там, защото нямат семейство". Така че винаги се чувствах толкова тъжен и плачех, когато минавах покрай това място.

Григор зачеркна Надал и Федерер и избра любимата си победа (ВИДЕО)

И един ден, когато майка ми попита: "Искаш ли да им помогнеш?" и аз веднага отвърнах: "Да, искам един ден да им помогна". И тя каза: "Просто стани добър тенисист, след това започни да помогаш на децата.. Така че това ми е заседнало в главата от дете. Винаги съм искал да изградя такъв тип училище. Подкрепям и фондация ALEKSANDR SAVCHUK. Целта на фондацията е да популяризира образователни, спортни и научни проекти срещу рака".

Димитров споделя и какви планове има за живота след професионалния тенис. "Имам много различни интереси и по толкова различни места на света преди коронавируса. Обичам да ходя на модни ревюта Голям фен съм на архитектурата. Нещо голямо за мен е, че искам да помогна на подрастващите тенисисти, младото поколение, особено между 10 и 20 години, защото мисля, че това е най-важният период за един млад тенисист", казва световният номер 19.

А къде се нарежда Григор Димитров по доходи от тенис - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички