Исторически пробив в топ 5 на мъжкия тенис, ето къде е Гришо


Исторически пробив в топ 5 на мъжкия тенис, ето къде е Гришо
Снимка: Getty Images

1672 0

19-годишният испански тенисист Карлос Алкарас проби в топ 5 на световния тенис. В обновената ранглиста на АТП Алкарас зае пета позиция, след като достигна до финала на турнира от АТП 500 в Хамбург, който загуби от италианеца Лоренцо Музети.

Алкарас по стъпките на Рафа Надал

По този начин Алкарас се превърна в най-младия тенисист след Рафаел Надал, който влиза в първата петица на световния тенис. Испанската сензация измести Каспер Рууд, който вече е шести. През уикенда норвежецът спечели турнира в Гщаад, Швейцария, като защити титлата си от миналата година.

В топ 10 няма други размествания, като лидер остава Даниил Медведев, а Александър Зверев и Рафаел Надал допълват топ 3. На четвърта позиция пък е Стефанос Циципас, а шампионът от Уимбълдън Новак Джокович е седми. Андрей Рубльов, Феликс Оже-Алиасим и Яник Синер оформят топ 10.

Коя позиция заема Григор Димитров в тениса?

Най-добрият български тенисист Григор Димитров остава на своята 18-а позиция в света. Макар и да не е активен на корта в последните седмици, Гришо се задържа в топ 20 и се готви за предстоящия сезон на твърди кортове и кулминационния турнир US Open.

Още тенис новини четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички