19-годишният Карлос Алкарас помете пореден рекорд в тениса!


19-годишният Карлос Алкарас помете пореден рекорд в тениса!
Снимка: Getty Images

1775 0

След като влезе в турнира Hamburg European Open като първи поставен, младата надежда на испанския тенис Карлос Алкарас стигна до финал в надпреварата, побеждавайки Никола Кун, Филип Крайнович, Карен Хачанов и Алекс Молкан. По този начин световният номер 6 стана първият играч в историята, достигнал три финала на ниво ATP 500, преди да навърши 20 години. Интересното е, че и трите финала са на клей - най-силната настилка на Алкарас.

Това е петият финал за Алкарас през 2022 г. и трети в ATP 500 турнир. Испанецът спечели Rio Open и Barcelona Open тази година, побеждавайки съответно Диего Шварцман и Пабло Кареньо Буста на финала.

Карлос Алкарас ще се изправи срещу Лоренцо Музети на финала на Hamburg European Open. Италианецът достигна първия си ATP финал, като победи намиращия се във форма Франсиско Серундоло с 6-3, 7-6(3) на полуфиналите.

Мачът между Алкарас (19 години и 70 дни) и Музети (20 години и 143 дни) ще бъде най-младият финал на ATP след сблъсъка за титлата на Swedish Open през 2005-а, който противопостави Рафаел Надал (19 години и 37 дни) и Томаш Бердих (19 години и 296 дни). 

Алкарас и Музети ще се срещнат за първи път на финала в Хамбург. Ако испанецът победи, той ще спечели шести трофей на ниво ATP и ще се превърне в най-младия шампион на този турнир. Победа за Музети пък ще му донесе първа титла на ниво ATP.

От новата седмица Карлос Алкарас ще пробие в топ 5 на световната ранглиста, като ще бъде най-младият тенисист, който го постига след Рафел Надал.

Още тенис новини четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички