"Миофасциално самоосвобождаване": Нов суперкомплимент към Григор Димитров (ВИДЕО)


"Миофасциално самоосвобождаване": Нов суперкомплимент към Григор Димитров (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7790 0

Григор Димитров записа хубава победа с 2:0 сета на старта на турнира в Монте Карло, част от сериите "Мастърс 1000". 32-годишният българин победи представителя на домакините Валентин Вашеро за час и половина игра.

След срещата Гришо заяви, че далеч не е бил на най-високото си ниво. Въпреки това той стори достатъчно, за да победи без особено напрежение 138-ия в света опонент. И в дебюта си за годината на клей Димитров впечатли с някои отигравания.

Голям комплимент за Григор Димитров

Огромен комплимент за Гришо

Той вкара някои доста красиви къси топки, отигра сложни дроп-волета, а имаше и деми-воле, което бе отличено от Tennis TV. Самото отиграване дори бе качено два пъти от платформата, но с различни акценти.

При втория такъв фокусът бе върху работата с крака на деветия в света и движението му по корта, преди да се отличи с деми-волето в близост до мрежата. За да похвалят българина, използваха и малко сложен термин.

Той касае миофасциалното освобождаване. Това е популярна интервенция в света на спорта, като се използва и за рехабилитация, и от професионалисти по физическата подготовка, за да подобрят миофасциалната мобилност.

Можете да видите отиграването, с което Гришо ги впечатли, чрез кадрите по-долу в материала - от два различни ъгъла. Вижте и самокритичното изказване на Григор Димитров след успеха в Монте Карло.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички