Ига Швьонтек от Полша грабна титлата в Индиън Уелс във финал с 9 пробива срещу Мария Сакари


Ига Швьонтек от Полша грабна титлата в Индиън Уелс във финал с 9 пробива срещу Мария Сакари
Снимка: Getty Images

1755 0

Полякинята Ига Швьонтек продължи с отличното си представяне в последните седмици, след като победи Мария Сакари с 6:4, 6:1 във финала на турнира в Индиън Уелс. По този начин Швьонтек записа 11-та поредна победа в Тура и спечели втора титла от сериите WTA 1000 през сезона след успеха си в Дубай в края на февруари.

20-годишната Швьонтек стигна до пета титла в кариерата си и от днес, 21 март, вече е №2 в световната ранглиста. Тя е и първата тенисистка, достигнала 20 победи през този сезон. 

Любопитно е да се отбележи, че мачът продължи 1 час и 21 минути, но само в първия сет бяха регистрирани 7 пробива (четири поредни в първите четири гейма). Вторият не бе толкова оспорван и в него Швьонтек проби на два пъти Сакари.

"В началото на турнира дори не си мислех за титлата, честно. Вярвам в себе си, но трябва да бъда реалист, не се възприемам като тенисистка, която може да спечели два поредни големи турнира. Здравата работа се отплаща. Да съм номер 2 е сюрреалистично, трябва да го видя с очите си. Но искам да се кача още по-високо, вярвам, че първото място е все по-близо", сподели след успеха Швьонтек, която е изгубил едва 16 гейма в последните си пет финала.

Полякинята загуби и трите си мача срещу Сакари през миналия сезон, включително във финалите на WTA в Гуадалахара, но сега записа два успеха над гъркинята по пътя към титлите в Доха и Индиън Уелс. От своя страна Сакари вече е на трето място в ранглистата. "Не мога да повярвам, че пред мен вече има само две момичета. Гордея се от себе си и от Стефанос, за Гърция е страхотно, че има двама тенисисти с такъв ранкинг", каза Сакари.

Вижте още: 

"Немислимото" се случи: Рафаел Надал загуби финала в Индиън Уелс от №8 в света (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички