И Борна Чорич обяви, че е заразен с коронавирус


И Борна Чорич обяви, че е заразен с коронавирус
Снимка: Getty Images/Guliver

1424 0

Хърватският тенисист Борна Чорич също е заразен с коронавирус, след като участва в организирания от Новак Джокович демонстративен турнир Adria Tour в Задар, Хърватия. Вчера първата ракета на България Григор Димитров разкри, че е дал положителна проба за COVID-19, след като игра в надпреварите в Белград и Задар, като в събота той се изправи именно срещу Чорич, преди да се оттегли от участие в турнира заради симптоми на заболяване.

"Здравейте, всички, искам да ви информирам, че дадох положителна проба за COVID-19. Искам да се уверя, че всички хора, с които съм контактувал в последните няколко дни, ще се тестват. Съжалявам, ако съм причинил вреда на някого. Чувствам се добре и нямам симптоми. Бъдете здрави и се пазете", написа Чорич в Instagram.

Шефът на Оперативния щаб в града Шиме Вучкович обяви, че освен Чорич още двама души от Adria Tour са дали положителен тест за коронавирус, предава juratni.hr. Изданието съобщава, че след новината за Григор Димитров са направени 1023 теста.

Новината за тази проби ще засилят още повече критиките върху Джокович за напълно безотговорното провеждане на демонстративните турнири. Още след първото издание в Белград преди седмица международните коментатори разкритикуваха липсата на всякакви противоепидемични мерки на турнирa.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички