Хуберт Хуркач показа отличен тенис, победи палача на Григор и триумфира в Шанхай


Хуберт Хуркач показа отличен тенис, победи палача на Григор и триумфира в Шанхай
Снимка: Getty Images

1576 0

Поставеният под номер "17" - Хуберт Хуркач, победи Андрей Рубльов, който надигра Григор Димитров, на финала в Шанхай. Полякът се наложи над руския представител с 6:3, 3:6, 7:6 (8) и ликува с титлата. Това е втора титла на 26-годишния тенисист от турнирите "Мастърс", като стана и първият победител в турнира в Шанхай от 2019 година.

Развой на двубоя

Хуркач започна по-добре мача, като успя да пробие в шестия гейм, след който поведе с 4:2. Той бе безупречен при сервиса си и затвори частта при 6:3. Във втория сет обаче ролите се размениха и Рубльов стартира с 3:0. След това двамата си взимаха подаванията до 6:3.

В решителната част и двамата взимаха подаванията си, но при 5:4 в своя полза Хуберт Хуркач изпусна мачбол. Руснакът изравни и се стигна до тайбрек. В него Рубльов изпусна шанс да спечели, след това Хуркач пропусна две възможности да затвори мача, но не сбърка при третата и спечели инфарктния тайбрек.

Хуркач се отчете с 21 аса в мача срещу 13 за съперника си и имаше повече точки на първия си сервис. Полякът бе и по-ефективен на ретур при първия сервис на Рубльов в този мач, който се реши от твърде малко детайли.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Григор Димитров отказа участие на турнир, ясна е и причината.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички