"Тъжен съм, съжалявам, Гришо ми подари тайбрека": Рубльов с топли думи за Димитров (ВИДЕО)


"Тъжен съм, съжалявам, Гришо ми подари тайбрека": Рубльов с топли думи за Димитров (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

22306 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров изигра нов силен двубой в Шанхай, но отпадна от надпреварата, част от сериите "Мастърс 1000". Хасковлията бе сломен от своя добър приятел Андрей Рубльовс 0:2 сета след около два часа игра.

Първата част се превърна в епична битка, която трябваше да бъде решена след тайбрек, след като Рубльов сервираше за сета, но бе пробит. В тайбрека пък имаше спорен момент, когато съдията не се намеси.

Българинът изрази недоволството си от него, а Рубльов, осъзнавайки нарушението, което бе извършил (навлезе навътре в корта при сервиса си), предложи точката да се преиграе. Димитров обаче отказа и заяви, че не е виновен той.

След сблъсъка Рубльов се върна към този момент и призна, че съжалява за него. Освен това той призна, че е трудно да се играе срещу приятели, защото има двупосочни чувства.

"Не е лесно. Когато печелиш мачове срещу приятели, защото се чувстваш разнопосочно. Чувстваш се тъжен, но в същото време искаш да спечелиш. Нещо като микс от чувства е. Не знам. Наистина съжалявам за ситуацията в тайбрека при 3:2 (бел. ред. в негова полза), защото имаше нарушение.

Исках да повторим точката, но Григор, не знам. Той се държа като истински шампион и ми каза, че не е моя вината. Той на практика ми подари точката. На практика, вероятно заради тази точка спечелих тайбрека" - сподели веднага в интервюто на корта. Вижте ситуацията, за която става въпрос и как Димитров "подари" тайбрека на Рубльов (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички