Григор след успешния старт: Бяха най-тежките условия, при които съм играл тук


Григор след успешния старт: Бяха най-тежките условия, при които съм играл тук
Снимка: Getty Images

1800 0

Първата ракета на България Григор Димитров призна, че е изпитал сериозни трудности в първия си мач на Откритото първенство на Австралия. Той сломи 142-ия в света Иржи Лехечка за около 3 часа, а на корта трябваше да се бори с неблагоприятни за игра условия, включително и силен вятър.

"Беше много, много тежък първи мач, най-тежките условия, в които съм играл тук. Винаги е много сложно срещу съперник, с който никога не си играл, който прогресира, изиграл е няколко мача и няма какво да губи. Беше много, много опасен първи мач", заяви българинът след успеха и посочи, че Лехечка играе "прекрасен тенис".

"Всеки мач е оспорван. Не можем да си кажем: "Този играч не е част от схемата". Трябва да преодолееш седем съперници, ако искаш да спечелиш турнира", допълни Димитров и посочи, че отсъствието на Новак Джокович на турнира не прави задачата по-лека.

Звездата коментира и факта, че има повече победи в Мелбърн, отколкото на "Ролан Гарос" и "Уимбълдън" взети заедно. "На Ролан Гарос се сещам за много тежки първи кръгове с по 4-5 сета, които загубих. На Уимбълдън сякаш винаги един мач, нещо не ми достига. Има някаква малка пречка, но не е късно това да се промени", категоричен бе Григор. Ето кой е следващият му съперник в Австралия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички