Григор след успеха: Сега се наслаждавам, правя правилните неща и радвам феновете


Григор след успеха: Сега се наслаждавам, правя правилните неща и радвам феновете
Снимка: Getty Images

2390 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров беше в приповдигнато настроение след победата си на старта на турнира във Вашингтон срещу Макензи Макдоналд. Първата ни ракета се наложи над американеца със 7:6 (8:6), 6:2.

"Много обичам този момент от сезона. През последните години научих много и, както казах, в момента се наслаждавам на играта. Всичко се развива добре както на корта, така и извън него. Вече не съм първа младост, което ми позволява да гледам на нещата от по-различна перспектива.

Сега се съсредоточавам върху себе си и върху нещата, които умея да правя най-добре. Освен това имам страхотен екип, с който вършим чудесна работа", каза усмихнатият Григор след успеха си.

Той се върна към миналогодишния си мач с този съперник - на Мастърса в Маями, когато загуби. "Спомням си добре резултата и направих всичко възможно, за да избегна подобна развръзка днес. Тогава бях различен играч, беше различен мач и бяхме на друго място. Една година по-късно отново съм тук и не мога да се оплаквам, защото тялото ми се справя отлично.

Наслаждавам се, правя правилните неща, а феновете се радват. Стараех се да съм постоянен през цялото време, защото той е много агресивен, когато получи време да играе с топката. Трябваше да съм много спокоен във всички ситуации и да натискам, когато усетя, че е моят момент.

Знам колко е опасен и агресивен Макдоналд. Ако му предоставиш необходимото време, винаги пласира добри удари. Беше много важно да се възползвам от всяка възможност и, за щастие, това се случи", каза още родната звезда. А ето кой е следващият турнир, който ще събере "каймака" на тениса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички