Григор няма да бърза за нов треньор: Не трябва да оставяш никой да контролира играта ти


Григор няма да бърза за нов треньор: Не трябва да оставяш никой да контролира играта ти
Снимка: Getty Images/Gulliver

2377 0

Първата ракета на България Григор Димитров призна, че му предстои да си избере треньорски екип, с който да работи през новия сезон. Според него тенисистът трябва да бъде оставен сам да твори своята игра и обясни за ситуацията с Андре Агаси и Радек Щепанек.

"Не трябва да оставяш никой да контролира играта ти и мисленето ти.В момента, в който някой опитва да те остави като птичка в клетка, това е най-лошото, което може да се случи на един състезател. Трябва да си свободен и да твориш. Ние с Радек Щепанек никога не сме започвали. Не успяхме да намерим правилния подход. Търсим правилния човек, но не бързаме. Агаси е до нас със сигурност. Той е специален в нашия отбор. Имаме специална връзка с него. Ходихме заедно на родео и често си говорим за неща извън тениса", призна Григор пред bTV.

"10 години вече съм на тура, което е доста впечатляващо за самия мен. Имах добри постижения до момента, но мога много повече. Тази година се контузих в началото и това не беше добро време за мен. Когато бях 78-и, не вярвах, че ще завърша годината така. Имах 2 много добри турнира.

Надявам се да нямам повече такива падения, но това е спортът. Когато лежах в болница, колкото и да си позитивен, си позволяваш да си отчаян. Тази година научих повече неща извън корта, отколкото на него. Трябваше сам да правя неща, които нямат нищо общо със спорта. Станах по-търпелив. Винаги съм себе си, просто понякога съм по-емоционален. Играта в днешно време е много ментална, не искам да крия емоциите си, а да бъда себе си",добави още Димитров.

Вижте в този материал едно от редките изказвания на Щепанек за Димитров. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички