Григор Димитров с признание за контузията си: Едва вдигах чаша с вода


Григор Димитров с признание за контузията си: Едва вдигах чаша с вода
Снимка: Guliver/GettyImages

2582 0

Първата ракета на България Григор Димитров сподели колко трудно му е било по време на контузията в рамото, от която страдаше през тази година. Заради нея Гришо изпадна до топ 70 в световната ранглиста, но благодарение на страхотните си резултати на US Open, както и на Мастърса в Париж се завърна в топ 20.

"Когато бях 70-и в света, всеки мач ми се струваше като изкачване на планина. Промених много неща и в самата ракета, което ми даде повече свобода от бекхенд, отпусках ръката. Промени се и сервисът. В Индиън Уелс се събуждах в 3 часа през нощта с болки в рамото и всяка вечер бях в болницата. Мислех си ще се отказвам ли, какво мога да променя. Едва вдигах чаша с вода. Сутринта отивах в болница, а вечерта се връщах", разкри Григор на пресконференцията днес.

Той допълни и колко още време планира да играе тенис. "Виждам се да играя и след 10 години. Тогава целите ми трябва да са различни. Надявам се тялото ми да позволи. Не всеки може да се радва на такава кариера (б.р. като на Федерер). Човек не е застрахован".

А каква голяма новина обяви той, свързана с България - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички