Григор Димитров записа най-слабия си сезон в Големия шлем в последните 9 години


Григор Димитров записа най-слабия си сезон в Големия шлем в последните 9 години
Снимка: Getty Images

2775 0

Единственият българин в световния тенис елит Григор Димитров записа най-слабия си сезон в Големия шлем за последните 9 години. Гришо отпадна безславно от последния за годината турнир от Шлема US Open, след като загуби от Брендън Накашима още във втория кръг.

Отпадането във втория кръг на US Open бе само "черешката на тортата": по-рано през годината Димитров отпадна на Australian Open във втория кръг, на Ролан Гарос в третия кръг и на Уимбълдън в първия кръг. Тези резултати са най-слабите за Гришо в рамките на един сезон в Големия шлем от 9 години насам.

На Откритото първенство на Австралия Гришо преодоля първия кръг, но във втория отстъпи на Беноа Пер. Отпадането бе до голяма степен изненада, тъй като българинът традиционно играе добре в Мелбърн.

На Ролан Гарос Димитров преодоля първите си два опонента, но в третия кръг отстъпи на Диего Шварцман, като взе едва шест гейма за три сета.

На Уимбълдън Гришо отпадна още в първия кръг, след като получи контузия и не успя да доиграе мача си със Стив Джонсън.

Така се стигна да US Open, където Григор отпадна във втория кръг и не успя до втората седмица на нито един от турнирите от Големия шлем през 2022 година.

Странното е, че в три от четирите турнира от Големия шлем Григор отпадна от съперници с по-нисък ранкинг. Единствено на Ролан Гарос Гришо загуби от опонент с по-висок ранкинг (Диего Шварцман).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички