Григор Димитров се бори до последно, но отпадна безславно от US Open


Григор Димитров се бори до последно, но отпадна безславно от US Open
Снимка: Getty Images

13487 0

Григор Димитров не успя да се справи с американския тенисист Брендън Накашима и загуби с 0:3 (6:7, 5:7, 3:6) във втория кръг на US Open

Още в първия сет си пролича и увереността, с която двамата тенисисти влязоха в мача. Димитров и Накашима печелеха подаванията си и направиха доста интересен сет, в който обаче по-концентриран и по-енергичен се оказа американецът и заслужено го затвори с 6:7 (5:7).

Втория сет бе като досущ като първия - с много атракция и борба. В крайна сметка обаче отново Накашима надделя. Американецът направи ключов пробив за 6:5 и в последствие затвори със 7:5, повеждайки с 2:0 сета.

В третия сет, като че ли първата ни ракета просто капитулира. Брендън Накашима проби за 2:4 и не допусна да бъде изненадан, елиминирайки Григор след 6:3 в последния сет.

Така Накашима успя да си вземе реванш над родния тенисист, който успя да победи американеца на Мастърса в Рим след два сета. Следващата стъпка за българската ракета е участието на Sofia Open, а американският му съперник днес ще направи всичко възможно да поднесе сензацията на US Open с класирането си напред.

Развой на срещата

ПЪРВИ СЕТ

Григор Димитров започна доста уверено и успя да вземе откриващия гейм, в който той сервираше. Последва подаване на американеца, който той успя да спечели, използвайки мощния си сервис и бекхенд. Григор не допусна изненада в следващия гейм, затваряйки го с 40:15. 2:1 за българина. Накашима обаче отново успя да затвори сервирането си с успех, изравнявайки геймовете - 2:2. С изключително силни сервиси отлични бекхенд удари Димитров върна своята преднина - 3:2. Следващия гейм бе безупречно затворен от американеца, чиито сервиси продължават да създават проблеми на българската ракета - 3:3. Сервисът на Григор обаче също не е за подценяване. Българинът сериозно затрудни своя съперник с мощните си подавания и отново излезе напред - 4:3. Последва гейм, в който родният тенисист бе много близо до пробив, но уви не успя да го постигне - 4:4. Григор бе безпогрешен в следващото си подаване, затваряйки гейма с 40:0. - 5:4. Американецът продължи да отговаря на българина с бруталните си форхенд удари и стигна до 5:5. Отличен Димитров спечели следващото си подаване на 0 и се нуждае от пробив, за да затвори сета - 6:5. В крайна сметка, Григор се опита, но не стигна до така чакания пробив. Следва тайбрек - 6:6. Накашима допусна по-малко грешки и в крайна сметка спечели тайбрека и затвори сета със 7:6 в своя полза!

ВТОРИ СЕТ

Накашима сервира първи за началото на втория сет и затвори първото разиграване с 40:0 - 1:0 за американеца. В първото подаване на Григор за втория сет, той не сбърка и го спечели с 40:15 - 1:1. Последва едно доста интересно разиграване, в което Накашима бе по-концентрирания от двамата на корта - 1:2 за американеца. Все още без пробиви! Григор Димитров отново изравнява резултата - 2:2. Последва още един гейм, в който Накашима намираше отговор на всичко, което Григор хвърляше срещу него - 2:3. Последва гейм, в който и двамата тенисисти дадоха всичко от себе си, но Димитров успя да спечели подаването си - 3:3. Накашима спечели следващото си подаване - 3:4. Получи се доста интересен гейм, изпълнен с какво ли не - грешки и брилянтни отигравания, в крайна сметка, Григор успя да го затвори - 4:4. Накашима продължи да бъде безгрешен при сервиранията си и спечели следващия гейм - 5:4. Григор успя отново да изравни, като спечели следващото си подаване - 5:5. Само че след това безупречен Накашима надделя за пореден път и повежда с 6:5. Много важен пробив за Накашима. Американецът успя да вземе гейма, в който Григор подаваше и така затвори втория сет със 7:5 в своя полза!

ТРЕТИ СЕТ

Изглеждаше, че Григор Димитров ще започне с пробив първия гейм в сета, но Накашима се посъбуди и изпълни две отлични подавания, с които спечели първото разиграване за сега - 0:1. Последва гейм, в който българинът бе безупречен и не позволи да бъде пробит - 1:1. Мощния форхенд на Накашима обаче отново си каза думата и му помогна много в последвалия гейм - 1:2 за американеца. След един дълъг гейм, в който видяхме сменяне на лидерството на няколко пъти, Григор успя да затвори и да изравни - 2:2. Накашима отговаря подобаващо - 2:3. Накашима пробива! Българският тенисист не успя да спечели подаването си и вече изостава с 2:4. Лошо! Накашима се доближава до това да затвори мача. Американецът бе уверен и спечели подаването си - 2:5. Григор не се предава! Българинът направи отлични сервиси и спечели подаването си - 3:5. Накашима обаче не трепна и затвори третия сет с гейм, който спечели на 0. Победа на американеца с 3:0 сета.

ПРЕДИ МАЧА

Григор Димитров достига до втория кръг на US Open за четвърти пореден сезон, след като постигна доминираща победа над Стив Джонсън с 6-3 6-2 6-2. Това беше отличен резултат за българина, който се отказа от мача от първия кръг срещу същия съперник на "Уимбълдън" преди няколко месеца и беше принуден да се оттегли в последния си мач в Уинстън-Сейлъм миналата седмица.

Брендън Накашима прекъсна поредицата си от три загуби в основния тур, като извоюва трудна победа срещу руския квалификант Павел Котов в първия кръг в Ню Йорк. Двойката се нуждаеше от повече от час, за да реши първия сет, преди американецът да повиши нивото си и да доминира във втория и третия сет, 7-6 6-2 6-2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички