Григор Димитров - за живота под карантина, дарението в Хасково и бъдещето на тениса


Григор Димитров - за живота под карантина, дарението в Хасково и бъдещето на тениса
Снимка: Getty Images/Gulliver

7363 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се намира в Калифорния, откъдето се включи в "Шоуто на Николаос Цитиридис". Бившият №3 в света разкри подробности от живота си под карантина в Америка, където се е "барикадирал", докато отшуми пандемията от коронавируса.

Българинът изненада с външния си вид, като е пуснал брада. Той и негови приятели са започнали надпревара помежду си за това кой ще направи по-голяма брада във времена на епидемия. Въпреки коронавируса, в момента Григор прекарва времето си никак лошо, като може да се каже, че не му липсва почти нищо от материална гледна точка - за разлика от семейството, което остава на хиляди километри от него.

"Добре съм, в Калифорния съм в момента. В пустинята сме откакто разбрахме, че няма да се играе тенис доста дълго време. Реших да не се прибирам в Европа и мисля, че е правилният избор в момента. Комуникирам с много приятели и всички се хващаме на бас кой ще има най-голямата брада", започна Димитров.

"Презапасил съм се с всякакви храни. Един път на две седмици ходим в супермаркета и си позволявам да пазарувам неща, които принципно не ям всеки ден. От чипсове до плодове и сладоледи и така нататък. В момента можем да се разхождаме, което е много добре, защото на моето място има голяма площ", заяви Григор.

"Играем баскетбол, разхождаме се в планината наблизо, имаме тенис корт, което е голяма привилегия. Гледаме да стоим далече от другите хора и винаги спазваме дистанция. Правим различни упражнения, имаме доста красиво и добро място, имаме място за тичане и всичко останало. Ставаме рано, гледам да имам същия ритъм всеки ден. Задължително чаша кафе, чувам се с роднините и продължаваме - упражнения, тичане, тенис и гледаме да не прекаляваме с нищо. Разчупваме деня възможно най-много."

"В Акапулко беше много хубаво, винаги ми е харесвало там. В Атланта после с Рафаел (Надал) направихме много хубав демонстративен мач. После покарах доста коли, аз съм голям фен и поне това успях да направя преди спирането на турнирите. Сърф успях да карам само в Лос Анджелис, Малибу. Много харесвам да си прекарвам времето там, за жалост сега не мога. Имам доста приятели там и миналата година бях там с една моя добра приятелка - Стефани Гилмор, която е сред най-добрите сърфистки и реши да ме научи. Доста е трудно, но ако имаш физика, се получава. Доста се пада, обаче. Във всяко нещо има риск, аз обичам да съм навън, търсач на лятото, както казваме в тениса. Сега не правя нещата, които искам, но с времето ще мога все повече", добави българинът.

Григор успокои почитателките си, че в момента е в компанията само на своя треньор, отговаряйки на въпроса дали има жена до себе си, която да се грижи за него. "В момента съм само аз и моят треньор, няма фенки, които да се грижат за мен. Ще се прибера в Европа веднага след края на извънредното положение, може би и в България. Искам да се събера с роднините и да прекараме просто време заедно. Може би 2 месеца ще съм в Щатите и гледам само да се прибера и да съм с любимите си хора."

Григор Димитров призна, че е направил дарение към хасковската болница, като е закупил респиратори: "Направих дарение на хасковската болница, надявам се скоро апаратите да пристигнат. Надявам се възможно най-бързо всичко това да премине. В такива ситуации забелязвам какво означава тенисът за мен. Може би с всички е така, но единственото, което ме кара да продължавам, е, че ще има турнири. Но по-важното е да съхраним себе си и да сме позитивни. Не е лесно, защото сме свикнали на друг начин на живот."

"В момента не гледам на себе си като тенисист, много други неща ми минават през главата. Играя на корта почти през ден и поддържам физическа форма, това е важното в момента. В последните няколко дни си мисля, че искам да се запиша на някой онлайн курс, например бизнес курса на "Харвард". В идните дни ще разуча повече и ще видим дали е добра идея", добави още българинът.

Цялото интервю с Григор Димитров в "Шоуто на Николаос Цитиридис" гледайте тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички