Григор Димитров, Виктория Томова и още четирима българи ще играят в основната схема на Ролан Гарос


Григор Димитров, Виктория Томова и още четирима българи ще играят в основната схема на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images

2861 0

Шестима български тенисисти ще участват директно в основните схеми на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" при мъжете, жените, юношите и девойките!

Това стана факт, след като вчера, 2 май, изтече срокът за подаване на заявки при играчите до 18 години за Откритото първенство на Франция в Париж.

При юношите за момента трети поставен ще бъде Илиян Радулов, който стигна до четвъртфиналите на Australian Open през януари, а наскоро спечели турнир в Пловдив, пишат от "БФ Тенис". В основната схема е и Адрияно Дженев, който заедно с Радулов спечели титлата на двойки на "Ориндж Боул" в края на миналата година.

При девойките в основната схема ще играят Росица Денчева, която стигна до третия кръг в Мелбърн, както и дебютантката Ива Иванова

В основните схеми при мъжете и жените на "Ролан Гарос" България ще бъде представена от първите си ракети - Григор Димитров и Виктория Томова!

*В квалификациите при мъжете ще участват и Димитър Кузманов и Адриан Андреев, а при жените с "протектинг ранкинг" може да намери място в пресявките Сесил Каратанчева, която наскоро се завърна на корта след почти 4-годишно отсъствие.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Официално: Новак Джокович вече знае дали ще може да играе на US Open!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички