Григор Димитров вече е 3 места напред в ранглистата спрямо позицията си на старта в Париж


Григор Димитров вече е 3 места напред в ранглистата спрямо позицията си на старта в Париж
Снимка: Getty Images

4899 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров удивява тенис света с представянето си не само на Мастърса в Париж, но и тази есен, дори през целия сезон.

Днес хасковлията победи Стефанос Циципас и се класира на финал във френската столица, където ще се изправи срещу победителя от двубоя между Новак Джокович и Андрей Рубльов.

С напредването си в турнира Григор не само радва света на тениса и заработва пари, но трупа и точки. Така, след като влезе в турнира като номер 17 при мъжете, в момента той заема 14-ата позиция и се приближава до завръщане в топ 10.

Димитров има 2615 точки, а максималният брой, който може да спечели, е 3015. Това би му отредило 12-о място в света при определени обстоятелства. Което е добър начин да завършиш годината.

Пред него в актуалната класация е Томи Пол, който има близо 200 точки повече. С успеха днес българският тенисист задмина Карен Хачанов. 

По пътя си до финала хасковлията отстрани последователно Лоренцо Музети, Даниил Медведев, Александър Бублик, Хуберт Хуркач и Циципас. А след успеха над Циципас и класирането на финал Григор едвам говореше.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички