Григор Димитров сломи съперника си на "Ролан Гарос" в единствения им мач досега


Григор Димитров сломи съперника си на "Ролан Гарос" в единствения им мач досега
Снимка: Getty Images

8777 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу германеца Даниел Алтмайер в трети кръг на тазгодишния "Ролан Гарос". Този съперник не е непознат за родната звезда.

Двамата са се срещали веднъж до момента, като българинът печели двубоя им на Мастърса в Индиан Уелс през 2021 в два сета (6:4, 6:2).

Алтмайер е 79-и в световната ранглиста, с 50 позиции по-назад от 32-годишния Димитров. Той е достигал до 53-ото място, но досега не е играл финал в състезание от Тура на АТР. Рекордното класиране на германеца на "Ролан Гарос" е четвърти кръг през 2020 година, през която Димитров също достига за първи и единствен път до тази фаза на турнира.

Победителят от мача утре ще се класира за осминафиналите в Париж, където може да срещне Франсис Тиафо или Александър Зверев.

Припомняме, че германецът стигна до мач с Димитров, след като хвърли "бомбата" и отстрани осмия поставен Яник Синер. Италианецът бе спряган за един от тенисистите с възможност за голям пробив в Париж. А ето каква сериозна промяна направи Григор преди "Ролан Гарос".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички