Изненада: Григор Димитров се раздели с Nike за Ролан Гарос - нов бранд се похвали, че го облича (СНИМКА)


Изненада: Григор Димитров се раздели с Nike за Ролан Гарос - нов бранд се похвали, че го облича (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

8055 0

Първата ракета на България Григор Димитров изненада тенис света в първия си двубой на Ролан Гарос. Причината обаче не бе свързана с действие от корта, а с факта, че хасковлията вече не носеше артикули на дългогодишния си партньор Nike.

Партньорството между двете страни продължи близо 10 години, след като започна преди доста години. Направи впечатление, че най-добрият български тенисист вече ще бъде обличан от друга световноизвестна марка - Lacoste.

Именно тя е и официален спонсор на Ролан Гарос от 2019 година насам, като има връзка от над 40 години с Откритото първенство на Франция. От Lacoste не пропуснаха да се похвалят с новината - веднага щом Димитров се появи на корта.

Припомняме, че като юноша пък Гришо игра с екипи на Adidas, а последвалата сделка с Nike бе през цялата му професионална кариера. Той попада сред многото играчи, с които Nike прекрати взаимоотношения от началото на годината.

Договорът на Димитров с Lacoste е за три години - до 2026-а. Компанията е основана през 1933 година от легенда на френския тенис - Рене Лакост. Към момента си партнира с редица играчи от Тура, сред които Новак Джокович и Даниил Медведев. В миналото с тази марка са играли и Мартина Навратилова, Анди Родик и Саманта Стоусър.

Всичко за първия мач на Григор Димитров на тазгодишния Ролан Гарос (ОБНОВЕНО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички