Шанс за Гришо на Ролан Гарос? Световният №9 отпадна след 5 часа и 1/2: Какво следва за Григор Димитров?


Шанс за Гришо на Ролан Гарос? Световният №9 отпадна след 5 часа и 1/2: Какво следва за Григор Димитров?
Снимка: Getty Images

11615 0

След като по-рано днес (01.06) Григор Димитров се справи с финландеца Емил Руусувуори и се класира за 1/16-финалите на Ролан Гарос, вече знае и своя съперник. Очакваше се най-добрият български тенисист да се изправи срещу деветия в света Яник Синер, но той отпадна рано-рано.

Италианецът загуби битката си с намиращия се под номер 79 в световната ранглиста Даниел Алтмайер. Германецът изоставаше на два пъти в мача, но след битка, продължила почти 5 часа и половина, съумя да грабне успеха с 3:2 сета - 6:7(0), 7:6(7), 1:6, 7:6(4), 7:5 в отделните части.

Данил Алтмайер успя да спаси и два мачбола, за да успее да триумфира в безспорно мача, който се отличава най-много до момента в надпреварата.

Ако погледнем по-смело напред в схемата на Ролан Гарос, при евентуален успех на Григор Димитров срещу Даниел Алтмайер, то българинът може да срещне Франсис Тиафо или Александър Зверев на 1/8-финалите. При мечтана развръзка и евентуално място сред 8-те най-добри пък за съперник може да има Борна Чорич или Йошихито Нишиока.

Разбира се, всяко едно от споменатите имена е достатъчно сериозно, за да всява респект, но Димитров се разминава с най-високо поставените чак до евентуални полуфинали, като дотам няма как да срещне някой представител на топ 10.

Припомнете си и как Григор Димитров преживя "стрелбата" с финландец, за да продължи напред в Ролан Гарос (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички