Григор Димитров, след успеха над Белгия: Наистина се гордея с отбора ни!


Григор Димитров, след успеха над Белгия: Наистина се гордея с отбора ни!
Снимка: Getty Images

1458 0

Капитанът на България на "Юнайтед Къп" - Григор Димитров, изрази своята радост от успеха на тима над Белгия с 3:2. Той заяви, че е горд със съотборниците си.

"Мисля, че това (участието в Юнайтед Къп) е страхотно за целия отбор, за нашата страна и за всеки един от нас. Дава ни допълнителна увереност за това, което ни предстои, каквото и да е то", заяви Димитров след победата.

Родните тенисисти стигнаха до престижен успех, въпреки че изоставаха с 1:2 след първите 3 срещи. Втората ни ракета Димитър Кузманов успя да изравни с разгромна победа над Зизу Бергс с 6-2, 6-0, след което Изабелла Шиникова и Александър Лазаров показаха характер и спасиха един мачбол, преди да надвият лидерите на Белгия Давид Гофен и Елизе Мертенс с 1-6, 7-6(5), 10-6.

"Наистина се гордея с отбора. Усещам радост от факта, че всеки допринесе със своите усилия и своя начин на игра. Наистина бяхме обединени, когато се налагаше", допълни Григор. С днешния успех България приключи участието си в турнира. А ето с какво признание Григор трогна след победата си над Гофен. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички