Невероятно! България победи Белгия на "United Cup"


Невероятно! България победи Белгия на "United Cup"
Снимка: Getty Images

2194 0

Тенисистите на България надиграха отбора на Белгия с 3:2 победи във втория кръг от група "А" на новия турнир за смесени състави "Юнайтед къп" в Пърт, Австралия.

След равенство 2:2 победи, сблъсъкът бе решен от мача на смесени двойки между Александър Лазаров и Изабелла Шиникова срещу тандема Давид Гофен/Елизе Мертенс. Българите надделяха след обрат с 1:6, 7:6(5), 10:6 за час и 30 минути.

Играещият капитан Григор Димитров трябваше да вземе решение кои тенисисти да участват в срещата на смесени двойки, тъй като той и Виктория Томова бяха първоначално заявени, но Томова не успя да излезе и за мача си на сингъл, където бе заместена от Гергана Топалова.

Лазаров и Шиникова отстъпиха в първия сет след само един спечелен гейм, но във втория подобриха представянето си и наваксаха изоставане от 4:5 до 7:6. В тайбрека те бяха много убедителни, поведоха с 8:1 точки и стигнаха до победното 10:6.

" Загубихме от Белгия преди няколко години в турнира АТП Къп в мача на двойки и сега се радвам, че успяхме да спечелим. Удоволствие е да играем срещу така съперници“, заяви Александър Лазаров в интервюто си на корта след мача. На въпрос за ролята на Григор Димитров, Лазаров отговори: " Той е най-добрият български тенисист в историята. Невероятно е да споделя такива моменти заедно. Всички се забавляваха на пейката"

" Много съм горд. Мисли, че всички дадоха всичко от себе си. Нашият спорт е много труден и трябва да се подкрепяме. Наистина съм много горд. За мен беше трудно решение да избера кои да играят“, каза от своя страна Димитров.

Вижте още: Най-забавните моменти в тениса за 2022 година (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички