Димитър Кузманов с престижна победа за България на "United Cup" в Австралия


Димитър Кузманов с престижна победа за България на "United Cup" в Австралия
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1053 0

Димитър Кузманов очаквано спечели двубоя си от спора между България и Гърция на United Cup в австралийския град Пърт. Втората ни ракета при мъжете се наложи категорично над Михаил Перволаракис с 6:1, 6:1 в четвъртия мач от двубоя.

Това бе първи успех за "лъвовете" сред четирите двубоя, а на практика южната ни съседка вече спечели спора, след като България изостава с 1:3, а до края остава още един двубой.

Кузманов не срещна никакви пречки срещу гръцкия си съперник и спечели двата сета по наподобяващ начин. В началото на срещата двамата си размениха по един гейм, но последва пробив при 1:3 и до края на първия сет българинът спечели всички части.

Във втория сет отново бяха разменени по един гейм и пробив при 1:2 стартира отличната серия на Кузманов и през втория сет за отличния успех.

По-рано тази сутрин Виктория Томова отстъпи на Мария Сакари с 3:6, 2:6, а вчера Григор Димитров загуби от Стефанос Циципас, Изабелла Шиникова - от Деспина Папамихаил.

Утре започват мачовете на България срещу другия тим в група "А" - Белгия. Преди това обаче третите ни ракети - Адриан Андреев и Гергана Топалова, ще се изправят срещу Циципас и Сакари на двойки.

Вижте как оцени Кузманов изминалия си сезон!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички