Григор Димитров ще е първи поставен на турнира в Лос Кабос


Григор Димитров ще е първи поставен на турнира в Лос Кабос
Снимка: Alexander Hassenstein/Getty Images

1306 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще е първи поставен в схемата на турнира в Лос Кабос, част от сериите АТП 250, който ще се проведе от 19 до 25 юли. Той е номер 21 в световната ранглиста. След него в Лос Кабос ще са Джон Иснър, Камерън Нори и Тейлър Фриц. Топ 8 на схемата допълват Адриан Манарино, Себастиан Корда, Гудио Пея и Сам Куери.

Любопитното е, че миналото издание на турнира бе... онлайн. Победителите от двойките се определяха от гласовете на хората виртуално, а в хода на турнира българинът събра най-масова подкрепа от привържениците и спечели състезанието (разбира се, всичко бе неофициално).

Колкото до истинското му участие в Лос Кабос, Гришо е играл там през 2019 година, когато отпадна от Гудио Пея на осминафиналите след поражение с 0:2 сета (4:6, 2:6 в отделните части). Преди загубата пък бе победил Стив Джонсън в първата си среща с 2:1 сета (7:6, 4:6, 7:6 в отделните части).

Димитров игра за последно на Ролан Гарос, където получи контузия още в първи кръг и трябваше да се откаже, въпреки че водеше в резултата. Следващата седмица започва любимият му турнир - Уимбълдън, като се очаква тогава да се завърне на корта.

А малко след отпадането на Ролан Гарос Григор Димитров призна колко му е тежко и че се надява да не се стига до операция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички